maarten

Injecteerbare spierverslappers

Wat is een injecteerbare spierontspanner?

Een injecteerbare spierontspanner is een natuurlijk, gezuiverd eiwit. Het cosmetisch gebruik van een injecteerbare spierverslapper is gebaseerd op de relaxatie  van die spieren die rimpels veroorzaken. 

Wat behandelt een injecteerbare spierontspanner precies?

Deze producten zijn niet alleen zeer efficiënt in de behandeling van rimpels, maar spelen ook een belangrijke rol in het voorkomen van het ontstaan van rimpels. Door het gebruik van de juiste dosering kunnen rimpels behandeld en voorkomen worden met natuurlijke resultaten als gevolg.

Injecteerbare spierontspanners ontspannen die aangezichtsspiertjes die zogenaamde “dynamische rimpels” creeren. Op die manier worden de aangezichtsrimpels vlakker en komt de huid egaler voor met een natuurlijker, jonger aangezicht als resultaat. Injecteerbare spierontspanners kunnen zelfs worden gebruikt om de wenkbrauw te liften waar we naar verwijzen als een niet-chirurgische “chemische wenkbrauwlift”.

Wat is belangrijk informatie te delen met uw aangezichtschirurg?

Het is belangrijk om uw aangezichtschirurg in te lichten als u borstvoeding geeft, als u de pil gebruikt, als u zwanger bent of vermoedt dat u zwanger zou kunnen zijn. 

Elke medicatie, voedingssupplement, allergie of overgevoeligheid (albumine) moet worden medegedeeld aan Dr. Van Genechten, want deze kunnen invloed hebben op uw behandeling. Iedere aanwezigheid van een infectie of ontsteking van de huid op de injectieplaats kan ons verplichten uw behandeling uit te stellen. 

Wat houdt een behandelingsprocedure met een injecteerbare spierontspanner in?

De procedure omvat de injectie van kleine hoeveelheden van een commercieel geproduceerd proteine enkel in die aangezichtsspiertjes die de rimpels veroorzaken.  Dit zorgt voor een gladdere huid en een jeugdigere uitstraling. De procedure duurt niet langer dan 15-20 minuten en heeft vrijwel geen hersteltijd. Behandelingen kunnen zelfs worden gepland tijdens uw middagpauze of tijdens vroege ochtend consultaties. 

Zal mijn aangezichtsexpressie worden beïnvloed door injecteerbare spierontspanners?

Veel patiënten die voor deze behandeling kiezen zijn bezorgd uit angst voor een onnatuurlijk resultaat (zogenaamde “frozen face” resultaat). De expertise bestaat er uit om de harmonie tussen uw aangezichtsspieren te bewaren.  Uw behandeling zal worden aangepast aan uw wensen en behoeften. Het resultaat is een natuurlijke look en een meer jeugdige uitstraling zonder die typische “plastic fantastic” kenmerken die onervaren handen vaak produceren. “Everyone will notice, no one will know.”

Is de injectie van een injecteerbare spierverslapper pijnlijk?

Na deze injecties is er weinig ongemak en de behandeling vereist doorgaans geen lokale verdoving. De kleinste naaldjes worden gebruikt om het ongemak te minimaliseren en om nauwkeurige plaatsing van het product te garanderen. Op verzoek van de patiënt kan de plaats van injectie echter behandeld worden met een verdovende crème of een pak ijs alvorens te injecteren wat het ongemak nog verder kan verminderen.

Wanneer begint het product te werken, hoe lang blijft het effect en hoeveel behandelingen zijn nodig?

Resultaten zijn niet onmiddellijk zichtbaar. Het effect start, afhankelijk van het gebruikte product, binnen 4-7 dagen na de injectie en het maximale effect kan tot een week nadien pas optreden. Dit is de reden waarom u kan ingepland worden voor een follow-up afspraak binnen 2 weken na de eerste injectie om het gewenste effect te evalueren en, indien nodig, uw doseringsschema aan te passen. 

Na 3 tot 4 maanden zullen de meeste patiënten merken dat de aangezichtsrimpels gradueel weer verschijnen. Als u herhaalde behandelingen laat uitvoeren, kan het effect langer duren. Als u ervoor kiest om uw behandeling stop te zetten, zullen de aangezichtsspieren terugkeren naar hun oorspronkelijke activiteit en zullen uw rimpels opnieuw verschijnen. Gemiddeld krijgen patiënten twee of drie keer per jaar een behandeling om het gewenste effect te behouden.

Zijn deze injecties veilig?

Zoals bij iedere behandeling zijn er mogelijke bijwerkingen, maar meestal zijn deze bijwerkingen tijdelijk en zeer gelimiteerd. De bijwerkingen zijn pijn aan de injectie sites, infectie, inflammatie, zwelling, roodheid, bloeding en de vorming van een blauwe plek. Sommige symptomen kunnen wijzen op een allergische reactie, zoals jeuk, asthma, uitslag op de huid, duizeligheid en flauwte. Als u enige ongerustheid hierover hebt, neem contact op met uw aangezichtschirurg. 

Hoeveel kost deze behandeling?

De prijs van deze injecties varieert voor iedere patiënt en voor de hoeveelheid van het product dat wordt gebruikt. De prijs wordt u medegedeeld inclusief BTW. Behandeling met injecteerbare spierontspanners wordt niet terugbetaald door het RIZIV.

Maak een afspraak