maarten

Injectables

Injecteerbare spierontspanner: fijne lijntjes en rimpels vervagen, het liften van de wenkbrauw
Injecteerbare dermale filler: volumeverlies, gelaatscontouren verbeteren

Injecteerbare spierontspanner: doorgaans geen verdoving, plaatselijke verdoving mogelijk
Filler: doorgaans geen verdoving, plaatselijke verdoving mogelijk

Injecteerbare spierontspanner: meteen, geen downtime
Filler: meteen, geen downtime

Injecteerbare spierontspanner: effect na 1 week
Filler: onmiddellijk (mogelijks enkele dagen zwelling)

Zwangerschap, borstvoeding, auto-immuunziekten, lokale infectie, MS, ...

Deze pagina is zuiver informatief. Dr. Van Genechten werkt voor injectables samen met artsen die een uitgebreide expertise hierin hebben opgebouwd. Hij zal u hiervoor dus doorverwijzen.

DOEL VAN INJECTABLES

Patiënten zijn vaak nog te jong en hebben vaak te weinig ouderdomsverschijnselen in het gelaat om reeds over te gaan tot uitgebreide en complexe ingrepen. Voor deze patiënten bieden injectables heel veel mogelijkheden met heel mooie resultaten. Uiteraard kan u ook in onze privé setting terecht voor deze behandelingen. 

In het algemeen hebben de meeste patiënten het idee dat ze ofwel in aanmerking komen voor injectables ofwel in aanmerking komen voor een facelift. De realiteit is echter dat de mooiste en meest langdurige resultaten worden bereikt met de combinatie van beiden. De chirurgie kan dan zeer beperkt of iets uitgebreider zijn afhankelijk van de situatie. Maar belangrijk is dat het niet het één of het ander is. Vaak injecteer ik bij patiënten die ik voordien reeds geopereerd heb, en zijn de injectables een aanvulling op het grotere geheel van het resultaat. Uiteraard zijn er veel patiënten waarbij enkel met fillers en wat botox ook prachtige resultaten kunnen bekomen worden. 

Elk gelaat verliest volume tijdens het ouder worden. Dat volumeverlies bestaat voornamelijk uit vet, maar is niet zo uitgebreid als men zou denken. Het verlies van vet start rond de 30 jarige leeftijd, is zeer beperkt en situeert zich in specifieke zones van het gelaat: in de temporale regio, onder de wenkbrauw, onder de ogen, maar ook in de periorale regio in de lippen en rond de mond en de kin. Het verlies van vet vindt NIET plaats in de wangen, de nasolabiale plooi, voor de oren en rond de kaaklijn. Ironisch genoeg, zijn dit de zones waar fillers het vaakst worden ingespoten. 

Dit volume verlies is niet de oorzaak van het afhangen van de aangezichtsstructuren, de oorzaak hiervan is de toenemende laxiteit van de diepere fasciale structuren.

GEVOLGEN VAN INJECTABLES

Fillers zijn geen efficiënte methode om het gelaat te liften. Een poging om met fillers het gelaat te liften, en het aanbrengen van fillers in zones waar geen vet- of volumeverlies heeft plaatsgevonden, verandert het uiterlijk en de contour van het gelaat op een onnatuurlijke manier. De patiënt krijgt een verandering van het gelaat als resultaat, zelden heeft dit een verjonging als resultaat.

Hoewel men vaak pretendeert dat fillers van zichzelf verdwijnen, verdwijnt een filler bijna nooit uit zichzelf. Ook enzymes die de fillers oplossen, hebben maar zelden een volledige oplossing als resultaat. Wees dus voorzichtig met het laten injecteren van enerzijds te veel filler, en anderzijds het laten injecteren van fillers in de verkeerde zones van uw gelaat. 

Het aanbrengen van volume is een belangrijk onderdeel van gelaatsverjonging, maar enkel in die zones waar effectief volumeverlies door veroudering heeft plaatsgevonden. Laat u daarom enkel injecteren door een expert die zowel de anatomie als de ouderdomsverschijnselen in een gelaat door en door kent.

KANDIDAAT VOOR INJECTABLES

Vrijwel alle volwassen patiënten (man of vrouw) met fijne lijntjes, rimpels of lokaal volumeverlies in het gelaat komen in aanmerking voor injectables. De patient mag echter niet zwanger zijn, borstvoeding geven, een auto-immuunziekte hebben of een lokale infectie.

KOSTPRIJS VAN EEN BEHANDELING

De prijs van deze injecties varieert voor iedere patiënt en voor de hoeveelheid en het type van het product dat wordt gebruikt. De prijs wordt u medegedeeld exclusief BTW. Behandeling met fillers of injecteerbare spierverslappers wordt niet terugbetaald door het RIZIV.

Maak een afspraak