maarten

About Dr. M. Van Genechten

Dr. M. Van Genechten is werkzaam als exclusief aangezichtschirurg in verschillende ziekenhuizen in de regio Antwerpen. Hij behaalde het diploma arts aan de Universiteit Antwerpen in 2007 en deed na zijn basisopleiding tot aangezichtschirurg verschillende erkende fellowships in Australië. Hij werkt als esthetisch en orthognathisch aangezichtschirurg in het AZ Monica Antwerpen en het AZ KLINA Brasschaat. Zijn werk als reconstructief aangezichtschirurg situeert zich in het AZ KLINA Brasschaat en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen Edegem.

Na zijn chirurgische basisopleiding verfijnde hij zijn vaardigheden door gedurende 2 jaar een erkende fellowship “Head and Neck Reconstruction Surgery” te doen in het Royal Brisbane and Women’s Hospital in Brisbane, Australië. Daar specialiseerde hij zich in het uitvoeren van complexe aangezichtsreconstructies in het kader van hoofdhalsoncologie, congenitale aangezichtspathologie en aangezichtstrauma. Hier werkte hij onder supervisie van Prof. Dr. M. Batstone. Tijdens deze fellowship bekleedde Dr. M. Van Genechten tevens een positie als universitair docent aan de Universiteit van Queensland.

Nadien vervolmaakte hij zijn kennis en kunde in de esthetische aangezichtschirurgie in Sydney Australië als fellow van de Australasian Academy for Facial Plastic Surgery waar hij gedurende 1 jaar werkte onder supervisie van chirurgen als Dr. T. Pincock, Dr. P. Gerarchi, Dr. M. Zacharia en Dr. A. Tsirbas en Dr. G. Marcells. Hier perfectioneerde hij zich in alle aspecten van de esthetische aangezichtschirurgie met de nadruk op face- en neklifts, neuscorrecties, bovenste en onderste ooglidcorrecties, wenkbrauwlifts, liplifts, oorcorrecties, botox- en fillerinjecties.

Dr. M. Van Genechten is actief in verschillende professionele verenigingen en presenteert nationaal en internationaal frequent over esthetische en reconstructieve aangezichtschirurgie. Hij is als exclusief aangezichtschirurg na zijn chirurgische basisopleiding bijkomend gespecialiseerd in esthetische, orthognathische en reconstructieve aangezichtschirurgie.

 

"Mijn doel in esthetische aangezichtschirurgie is niet een specifieke, overgestyleerde look te creëren. Mijn doel is harmonie te creëren in het aangezicht en een esthetische balans te vinden tussen de typische gelaatstrekken van een patiënt. De beste versie van jezelf zonder drastische veranderingen."