maarten

Deep Plane Facelift en Neklift

Ouderdomsverschijnselen in het gelaat, losse huid, algemeen afzakken van de huid van het gelaat, het middengelaat, de hals en de huid rond de kaken

Algemene verdoving

Deep Plane Face- en Neklift

1 overnachting

Na 7 dagen

Na 3 tot 6 weken

Na 4 weken

Na 3 maanden spreken we van een goede korte termijnsgenezing. De lange termijnsgenezing kan echter tot 6 maanden duren.

De Deep Plane Face- en Neklift creëert de juiste balans tussen spanning op de dieper gelegen delen van het gelaat en lifting van de weefsels. Bij de deep plane face- en neklift worden de aangezichtsligamenten in het gelaat losgemaakt waardoor de SMAS laag vrij en ongehinderd verticaal kan worden gerepositioneerd. De hals, de jowls én het hele middengelaat kunnen zo worden gelift met een zeer natuurlijk resultaat als gevolg. Er worden volumes gelift, eerder dan dat de huid wordt strakgetrokken. Beperkte spanning op de huid betekent ook mooie littekenheling.

De Deep Plane Face- en Neklift herstelt de volumes in uw aangezicht. Hangende halsplooien en wangen worden gelift. Ook op het niveau van het middengelaat of de jukbeenderen wordt het volume hersteld. Zo krijgt het gelaat opnieuw een jeugdige hartvorm. Dr. M. Van Genechten gebruikt een speciale techniek die ter hoogte van de kaaklijn en de kaakhoek extra definitie creëert. Een jonge gedefinieerde kaaklijn die overgaat in een slanke hals.

De ideale facelift behandelt het aangezicht in zijn totaliteit. Het verjongen van alleen het middengelaat of het onderste gelaat of de hals kan zeer onnatuurlijke en “geopereerd uitziende” resultaten creëren. De ideale facelift operatie behandeld de hals, het onderste gelaat én het middengelaat om tot de meest natuurlijke resultaten te bekomen.

 

DOEL VAN EEN DEEP PLANE FACE- EN NEKLIFT

Het doel van een facelift is de nadelige effecten van veroudering op het aangezicht te verminderen door de contouren van het gelaat te verbeteren. Een facelift procedure zet de klok evenwel niet stil. Het normale verouderingsproces gaat door na de facelift operatie.

Een facelift operatie wordt vaak gecombineerd met andere ingrepen. De effecten van veroudering zijn meestal zichtbaar in zowel het aangezicht als in de hals. Om tot een harmonisch resultaat te komen wordt de combinatie vaak uitgevoerd met andere cosmetische ingrepen, zoals een halslift of ooglidcorrectie, om een algehele verjonging van het gezicht te bereiken.

Ook andere ingrepen zijn vaak in combinatie aangewezen zoals een wenkbrauwlift, een ooglidcorrectie of een neuscorrectie om de juiste harmonie in het aangezicht te bekomen. Dit hangt af van de kenmerken van uw gelaat en van uw verwachtingen en wensen na de operatie.

De operatie houdt in dat overtollige huid wordt verwijderd en het volume in het aangezicht wordt hersteld in de esthetisch correcte zones. De insneden worden gemaakt in de haarlijnen, in het oor of op plaatsen waar de huid spontaan plooien vertoont. Vraag aan uw arts voorbeelden van uitgeheelde littekens.

"Een goede facelift lift 3 dimensionale volumes met een natuurlijk resultaat als gevolg. Om volumes te kunnen liften moeten ligamenten in het gelaat worden losgemaakt. Een facelift die dit niet doet trekt enkel de huid strakker en geeft lelijke littekens rond de oren. Daarbij ontneemt dit laatste soort facelift de 3 dimensionale vormen die het natuurlijke aspect van een gelaat garanderen."

 

KANDIDAAT VOOR EEN DEEP PLANE FACE- EN NEKLIFT

De ideale kandidaat voor een facelift is iemand die in goede fysieke en mentale gezondheid is. Rokers worden aangemoedigd ten laatste 4 weken voor de procedure te stoppen met roken. Het consumeren van alcohol voor of na de operatie is te vermijden. Dit ondersteunt de heling en helpt complicaties te vermijden.

Het merendeel van de mannen en vrouwen zijn goede kandidaten voor een facelift procedure. Een facelift kan worden uitgevoerd bij patiënten die een algemene verbetering van hun uiterlijk wensen. Het meerendeel van de patiënten zijn ouder dan 40 jaar, maar ook bij jongere kandidaten  kan deze behandeling de gewenste resultaten creëren.

 

DUUR VAN EEN DEEP PLANE FACE- EN NEKLIFT

De operatie duurt gewoonlijk 3 tot 6 uur omdat er vaak verschillende ingrepen worden gecombineerd. De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving.  De patiënt blijft 1 nacht in het ziekenhuis.

 

RISICO’S VAN EEN DEEP PLANE FACE- EN NEKLIFT

De meeste patiënten ontwikkelen geen complicaties, maar elke chirurgische procedure heeft risico’s. Enerzijds is het ongewoon dat uw arts alle mogelijke, zeldzame complicaties met u overloopt. Anderzijds dient u over voldoende informatie te beschikken om alle risico’s, voordelen en beperkingen van de chirurgie tegen elkaar af te wegen. Als u zorgen of bedenkingen hebt over specifieke complicaties waar u van gehoord heeft, bespreek deze dan met uw arts.

In de literatuur frequent beschreven risico’s zijn oa:

– beschadiging van de aangezichtszenuw die de mimiek in het aangezicht verzorgt

– infectie en nabloeding

– vertraagde genezing van de wondjes, deepithelialisatie of partiële necrose van de huid

– suboptimale littekenheling

 

GEVOLGEN VAN EEN DEEP PLANE FACE- EN NEKLIFT

In de eerste postoperatieve week zal de huid in het aangezicht wat gespannen aanvoelen en op bepaalde plaatsen (vlak voor de oren en de oren zelf) gevoelloos zijn. 

Tijdens de eerste postoperatieve controle op 1 week zullen de meeste draadjes worden verwijderd.

Reken dus op 14 dagen herstelperiode gedurende dewelke u best thuis blijft. Er kan sprake zijn van zwelling en blauwe plekken. De meeste patiënten ervaren echter slechts minimale pijn en kunnen binnen een week of twee terugkeren naar hun dagelijkse activiteiten. Het volledige herstel kan echter enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de individuele situatie. Zware inspanningen dienen te worden vermeden ongeveer 4 weken na de operatie. Verder wordt het aangeraden blootstelling aan de zon te vermijden gedurende 6 maanden.

 

KOSTPRIJS VAN EEN DEEP PLANE FACE- EN NEKLIFT

De prijs van deze behandeling varieert afhankelijk van de operatietijd en de complexiteit van de procedure. De prijs zal u worden medegedeeld exclusief BTW. Deze behandeling wordt niet terugbetaald door het RIZIV.

Maak een afspraak