maarten

Mini lift

Zeer beperkte tekenen van ouderdom in het gelaat, afhangen van het middengelaat en de kaken, losse huid, ouder wordend gelaat

Algemene verdoving of lokale verdoving

SMAS lift

Neen, de ingreep gebeurt in dagziekenhuis.

Na 1 week

Na 1 tot 2 weken

Na 4 weken

Na 3 maanden spreken we van een goede korte termijnsgenezing. De lange termijnsgenezing kan echter tot 6 maanden duren.

DOEL VAN EEN MINIFACELIFT

Een minilift is een type facelift operatie dat gericht is op het aanpakken van zeer milde verouderingsverschijnselen en rimpels in het gezicht. Het is een minder invasieve cosmetische ingreep dan een traditionele facelift en kan worden uitgevoerd onder lokale verdoving of onder algemene verdoving. Een minilift richt zich voornamelijk op het liften en creëren van een jeugdigere uitstraling van de onderste helft van het gezicht, zoals de kaaklijn en de wangen, en kan worden gecombineerd met andere cosmetische ingrepen zoals fillers of Botox.

Bij een minilift maakt de chirurg een paar kleine incisies, meestal achter de oren en langs de haarlijn, en trekt hij de huid voorzichtig omhoog. De overtollige huid wordt weggesneden en de incisies worden gehecht. Uw chirurg, Dr. Van Genechten, kan ook bij dit type van ingreep via de kleine incisie de dieper gelegen SMAS en bindweefsellagen onder de huid losmaken, zoals bij andere types van facelifts. Het resultaat van een minilift is een strakkere en jeugdigere uitstraling van het gezicht, met minder zichtbare rimpels en een meer gedefinieerde kaaklijn.

Dr. M. Van Genechten weet dat een facelift laten uitvoeren een zeer persoonlijke beslissing is die gepaard gaat met veel vragen en zorgen. Daarom hecht hij veel waarde aan een open en eerlijk consult, waarin u samen kunt bespreken wat u van de procedure kunt verwachten en wat de beste aanpak is voor uw specifieke situatie.

 

KANDIDAAT VOOR EEN MINIFACELIFT

De ideale kandidaat voor een minifacelift is iemand die in goede fysieke en mentale gezondheid is. Rokers worden aangemoedigd ten laatste 6 weken voor de procedure te stoppen met roken. Het consumeren van alcohol voor of na de operatie is te vermijden. Dit ondersteunt de heling en helpt complicaties te vermijden.

Het merendeel van de mannen en vrouwen zijn goede kandidaten voor een minifacelift procedure. Een minifacelift kan worden uitgevoerd bij patiënten die een algemene verbetering van hun uiterlijk wensen. 

 

DUUR VAN EEN MINIFACELIFT

Een minilift kan worden uitgevoerd onder lokale verdoving en duurt meestal 1-2 uur. Na de ingreep kan er sprake zijn van enige zwelling en blauwe plekken, maar dit verdwijnt meestal na een paar dagen tot een week.

 

RISICO’S VAN EEN MINIFACELIFT

De meeste patiënten ontwikkelen geen complicaties, maar elke chirurgische procedure heeft risico’s. Enerzijds is het ongewoon dat uw arts alle mogelijke, zeldzame complicaties met u overloopt. Anderzijds dient u over voldoende informatie te beschikken om alle risico’s, voordelen en beperkingen van de chirurgie tegen elkaar af te wegen. Als u zorgen of bedenkingen hebt over specifieke complicaties waar u van gehoord heeft, bespreek deze dan met uw arts. Het is ook belangrijk om een ervaren chirurg te kiezen die de minilift techniek goed beheerst en deze aanpast aan de individuele behoeften van de patiënt.

In de literatuur frequent beschreven risico’s zijn oa:

– beschadiging van de aangezichtszenuw die de mimiek in het aangezicht verzorgt

– infectie en nabloeding

– suboptimale littekenheling

 

GEVOLGEN VAN EEN MINIFACELIFT

Het resultaat van een minilift is een strakkere en jeugdigere uitstraling van het gezicht, met minder zichtbare rimpels en een meer gedefinieerde kaaklijn. De hersteltijd is relatief kort, met minimale zwelling en blauwe plekken, en de meeste patiënten kunnen binnen een week weer aan het werk.

Hoewel een minilift minder invasief is dan andere types van facelifts, brengt het nog steeds risico’s met zich mee, zoals infectie, bloedingen en zenuwbeschadiging. Het is daarom essentieel dat patiënten zich goed laten informeren over de mogelijke complicaties en de hersteltijd van de ingreep. Het is ook belangrijk om een ervaren chirurg te kiezen die de minilift techniek goed beheerst en deze aanpast aan de individuele behoeften van de patiënt.

 

KOSTPRIJS VAN EEN MINIFACELIFT

De prijs van deze behandeling varieert afhankelijk van de operatietijd en de complexiteit van de procedure. De prijs zal u worden medegedeeld exclusief BTW. Deze behandeling wordt niet terugbetaald door het RIZIV.

Maak een afspraak