maarten

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is vrijwel pijnloos. De bovenste oogleden kunnen de eerste 2 of 3 dagen opzwellen en daarna strakker aanvoelen tot de hechtingen vanaf dag 7 kunnen worden verwijderd. De incisies voor een vetrepositie aan het onderste ooglid worden langs de binnenzijde van het onderste ooglid gemaakt. Tijdens de heling, kan dit de eerste paar dagen een beetje korrelig aanvoelen.

Zeker. De huid van de oogleden bevat olie om te voorkomen dat deze schuurt als onze oogleden knipperen. Incisies door deze huid kunnen de kliertjes die deze olie produceren, groter maken in de vroege fasen van genezing. Knobbels en bultjes verdwijnen enkele weken na de operatie en zijn verdwenen na 3 maanden. De bultjes zijn alleen zichtbaar als je oogleden gesloten zijn.

Dit komt vaak voor en is een weerspiegeling van asymmetrische genezingssnelheid. Net zoals een facelift die tegelijkertijd aan beide zijden van het lichaam wordt uitgevoerd, is een ooglidcorrectie technisch gezien ook twee operaties. In het begin kan de ene kant er anders uitzien dan de andere, maar naarmate de genezing vordert, worden beide kanten gelijkmatiger.

Zodra de hechtingen eruit zijn en de incisies mooi gesloten zijn, kan makeup worden gedragen. Dit is meestal vanaf 10 dagen na de operatie.

De hechtingen van het bovenste ooglid worden na 7 dagen verwijderd. Als een pinchtechniek is uitgevoerd in het onderste ooglid worden de hechtingen verwijderd na 3 dagen. De hechten voor een transconjuctivale onderste ooglidcorrectie bevinden zich langs de binnenzijde van het ooglid en dienen niet verwijderd te worden.

Ik maak alleen incisies in de huid van het onderste ooglid als er een aanzienlijk huidoverschot is dat niet kan worden samengetrokken met laser. De vetkussentjes van de onderste oogleden zijn toegankelijk via onzichtbare incisies achter de oogleden. Als ik de huid operatief moet verwijderen, maak ik mijn incisies in de onderste tarsale plooi, niet direct onder de wimperlijn (subciliair). Subciliaire incisies brengen het risico met zich mee van ectropion en vormverandering van het ooglid.