maarten

Liplift

Blauwe plekken na een esthetische lipchirurgie komen frequent voor. Eventuele blauwe plekken kunt u afdekken met make-up. Gewoonlijk verdwijnen alle blauwe plekken binnen de eerste week.

Het is heel gebruikelijk om na de operatie enige mate van zwelling te ervaren. Onthoud dat uw lichaam aan het genezen is van een operatie en dat enige zwelling normaal is. Afhankelijk van het type lipchirurgie duurt het 1-2 weken voordat de zwelling is verdwenen. De meeste zwelling zal na de eerste week verdwenen zijn (excl. VY-plastie) . Hoe actiever u bent, hoe meer zwelling u kunt ervaren. Maak elke dag twee lichte wandelingen van 30 minuten. Dit zal de genezing versnellen door de postoperatieve zwelling te verminderen.

Zorg ervoor dat u de eerste week met opgeheven hoofd rust. Voor een minimale zwelling adviseren wij u op uw rug te slapen. Als u zich echter prettiger voelt wanneer u op de zij ligt, kunt u dat doen. Het heeft geen invloed op het eindresultaat van uw liplift.

U mag de eerste dag na de operatie douchen en baden als u de litteken voorzichtig proper maakt met de babyshampoo en het niet te lang onder water houdt. Vermijd te heet water om uw bloeddruk laag te houden. Misschien vindt u het gemakkelijker om uw haar bij uw kapper te laten wassen.

Het is erg moeilijk om goede informatie op internet te vinden. Vooral na uw eigen operatie kan het vragen aan Dr. Google of het opzoeken van advies op platformEN zoals Realself of Facebook tot verwarring of onnodige zorgen leiden. Mocht je nog vragen hebben, stuur ons dan gerust een e-mail, bel ons of neem contact met ons op via onze social media kanalen. Respecteer alstublieft ons dagelijkse werk, we zullen proberen zo snel mogelijk op uw e-mail te reageren.

Het is niet ongebruikelijk om druk of spanning op uw lippen te voelen. Om eventuele druksensatie te verlichten, moet u ervoor zorgen dat u uw antibiotica en pijnstillers inneemt, in een verhoogde positie slaapt en inspannende oefeningen vermijdt.