maarten

Neuscorrectie

Een neuscorrectie, ook wel bekend als een rhinoplastiek, is een chirurgische ingreep om de vorm en functie van de neus te verbeteren.

Mensen overwegen meestal een neuscorrectie om hun neus te verkleinen, de vorm te veranderen, de neusbrug te verfijnen, de neustip te veranderen of de ademhaling te verbeteren.

Het herstel na een neuscorrectie varieert, maar de meeste patiënten ervaren zwelling en blauwe plekken gedurende ongeveer een week tot tien dagen. De volledige genezing kan van 6 maanden tot een jaar duren.

Tijdens de ingreep wordt meestal algemene verdoving gebruikt, dus u zult tijdens de operatie geen pijn voelen. Na de ingreep kunt u enige pijn ervaren, maar dit kan worden behandeld met medicatie.

Zoals bij elke operatie zijn er risico's verbonden aan een neuscorrectie, waaronder infectie, bloeding en reactie op anesthesie. Het is belangrijk om alle risico's en complicaties met Dr. Van Genechten te bespreken voordat u de beslissing neemt om een neuscorrectie te ondergaan.

Sommige niet-chirurgische behandelingen, zoals fillers, kunnen worden gebruikt om kleine neuscorrecties uit te voeren.

Revisie chirurgie is over het algemeen een meer complexe operatie dan de eerste neuscorrectie, en vereist meer ervaring en expertise van de chirurg. Het is belangrijk dat de patiënt voorafgaand aan de ingreep een uitgebreid consult heeft met Dr. Van Genechten om te bespreken welke resultaten realistisch zijn en wat de risico’s en mogelijke complicaties van de operatie zijn.