maarten

Neklift of Halslift

Zware nek, ongunstige nekcontouren, vouwen in de hals, hangende hals, stompe kin-neklijn

Algemene verdoving

Deep plane neklift met diepe nekreductie

1 nacht

Na 7 dagen

Na 2 weken

Na 4 weken

Na 3 maanden spreken we van een goede korte termijnsgenezing. De lange termijnsgenezing kan echter tot 6 maanden duren.

Naarmate mensen ouder worden, beginnen de huid en spieren van het gezicht en de hals hun tonus te verliezen. Het gezicht en de hals zijn embryologisch samen gevormd, ze zijn samen verouderd en dienen dus vaak samen te worden verjongd voor een natuurlijk resultaat. Deze tekens van veroudering starten doorgaans vanaf de leeftijd van 40 jaar. In sommige gevallen worden de diepe nekstructuren, zoals het diepe vet, de digastrische spieren en de submandibulaire speekselklieren ook groter of verzakken ze.

Frequent echter, consulteren er patiënten waarbij een zware nek of ongunstige nekcontouren veel vroeger in het verouderingsproces optreden (soms zelfs reeds vanaf 20-25 jaar oud) of waarbij deze ongewilde nekcontouren eerder aangeboren zijn. Bij deze patiënten is vaak de hierboven beschreven diepe hals anatomie esthetisch zeer ongunstig. Deze jongere patiënten wensen dan enkel een behandeling van de halsregio, en niet van het gelaat. Dit is waar de geïsoleerde diepe halslift zeer mooie resultaten kan produceren.

Bij traditionele halslift operaties gebruiken de meeste chirurgen liposuctie of een andere methode van ontvetting van het onderhuidse vlak van de nek (injectie die vet doet wegsmelten). Soms wordt de platysmaspier in de hals via een incisie onder de kin naar het midden toe samengetrokken tijdens een operatie. 

Hoewel liposuctie de contouren van de nek tot op zekere hoogte kan verbeteren, berooft dit de huid van de vitale laag onderhuids vet (liposuctie), waardoor de huid fibroseert en soms ook sneller veroudert. Het effect is ook vaak teleurstellend. De operaties die enkel de platysmale spier bewerken, behandelen de subplatysmale, diepe basis van de nek niet. Zeker bij deze patiënten waarin de ongunstige nekcontouren een resultaat zijn van genetica of zeer milde veroudering, is deze diepe nekanatomie vaak de grootste oorzaak van het probleem. Ook hier zijn de resultaten dan vaak teleurstellend.

Een DIEPE NEK REDUCTIE OF DIEPE HALSLIFT is een chirurgische ingreep om de nekcontour te verbeteren. Het is momenteel een nieuwe techniek van verjonging van de hals en is zeker niet de huidige standaard in België. Dit zal waarschijnlijk veranderen naarmate de expertise verder evolueert. In een hals die voorheen als een slechte kandidaat werd beschouwd voor een standaard halslift (platysma-spierverstrakking), kan een reductie van de diepere structuren zoals het diepe vet, de digastrische spiertjes en de submandibulaire speekselklieren superieure resultaten opleveren.

Maak een afspraak