maarten

Oorcorrectie

Een oorcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij de vorm, grootte of positie van de oren worden aangepast om ze meer in verhouding te brengen met het hoofd of om afwijkingen te corrigeren. De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en kan verschillende technieken omvatten, afhankelijk van het specifieke probleem.

Mensen die zich zorgen maken over de grootte, vorm of positie van hun oren, en die geen onderliggende gezondheidsproblemen hebben die de operatie zouden kunnen compliceren, kunnen in aanmerking komen voor een oorcorrectie. Dr. Van Genechten voert de ingreep meestal uit bij kinderen vanaf 11 jaar oud, maar ook vaak bij volwassenen.

Ja, een oorcorrectie kan littekens achterlaten, maar deze zijn meestal minimaal en vallen weg achter de oren, waardoor ze nauwelijks zichtbaar zijn.

Een oorcorrectie is een cosmetische ingreep die wordt uitgevoerd om de vorm, grootte of positie van de oren te corrigeren. Het doel van een oorcorrectie is om de esthetiek van de oren te verbeteren en niet om het gehoor te beïnvloeden. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat elke chirurgische ingreep risico's met zich meebrengt, waaronder het risico op complicaties die het gehoor kunnen beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om een gekwalificeerde en ervaren chirurg als Dr. Van Genechten te kiezen en om zijn instructies en adviezen nauwkeurig op te volgen om complicaties te voorkomen.